Schiedel KINGFIRE LINEARE S

UŽITEK OGREVANJA S STILOM

Podjetje Schiedel z linijo KINGFIRE® LINEARE S dokazuje svojo visoko sposobnost oblikovanja. Inovativni kaminski sistem je dobil nagrado Red Dot Design Award in nagrado za najboljši proizvod PLUS X AWARD 2016/17! Kaminski sistem se odlikuje po tem, da je vstavek za peč za polena že dokončno vgrajen v dimnik, zaradi česar ni potreben noben dodatni dragocen odlagalni prostor v stanovanjskem delu.

Stilski poudarki s kakovostnimi keramičnimi dodatki
K vsakemu kaminu KINGFIRE® LINEARE S lahko naročite keramične elemente – sprednjo oblogo, zaščitno ploščo za iskre, klop pred pečjo, nišo za polena in pribor za kamin – v štirih modnih barvah.

KINGFIRE LINEARE S

Prednosti

Inovacija, ki varčuje s prostorom

Ena največjih prednosti kamina KINGFIRE® v primerjavi z običajnimi rešitvami za peči je izjemno majhna potreba po prostoru – približno 1m2 več dragocene stanovanjske površine!
Kaminski sistem KINGFIRE® podjetja Schiedel se odlikuje po tem, da je vstavek za peč za polena že dokončno vgrajen v dimnik, zaradi česar ni potreben noben dodatni odlagalni prostor. Kaminski sistem (dimnik + kamin = ENO) se že v fazi surove gradnje z dvigalom dokončno dvigne v dimnik in je takoj pripravljen za delovanje.

Vrhunska kakovost

Za izpolnjevanje visokih okoljskih standardov je podjetje Schiedel pozornost pri konstrukciji namenilo proizvodom izključno najboljše kakovosti. Obloga kurišča je narejena iz najboljšega šamota, vrata se zapirajo s kakovostnim sistemom Soft-Close, šipe pa so narejene iz stekla SCHOTT CERAN® z visoko življenjsko dobo.

Individualen dizajn

Dodatna velika prednost sistema KINGFIRE® je, da je zunanjo oblogo mogoče popolnoma individualno prilagoditi Vašim željam glede dizajna. Naj gre za stilske obloge iz keramike ali kamna, kot je granit, marmor ali serpentin, ali pa samo za klasične bele obloge – raznolikost oblik nima meja. Vsak končni proizvod je dizajnerski unikat.

Večja enostavnost uporabe

Kamin lahko enostavno uporabljate kar stoje. Vratca lahko kadar koli blokirate, ko so odprta, kar povečuje udobje nalaganja polen in čiščenja. Tudi loputo za zgorevalni zrak lahko ergonomsko in enostavno uporabljate.

Najvišja funkcionalnost

Sistem KINGFIRE® ima samozaporna vratca in je certificiran za obratovanje, ki ni odvisno od zraka v prostoru. Tako lahko ta kaminski sistem obratuje skupaj z nadzorovanim prezračevanjem prostorov.

Odlična ergonomija

Višina vgradnje kurišča in višina ročaja vratc sta izbrani tako, da lahko polena udobno nalagate stoje, na da bi se ob tem morali pripogibati.

CO2-nevtralno izgorevanje

Sistem KINGFIRE® za kurjavo uporablja izključno polena ali lesne brikete, ki imajo CO2-nevtralno izgorevanje.

Tehnični podatki

Lastnosti:
Nazivna grelna moč: 7,0 kW
Stopnja učinkovitosti: >80%
Dolžina polen: maks. 25cm
D x Š: 550 x 550 mm
V: 2640/2740/2860 in 2960 mm
Teža: pribl. 800 kg

Zgradba sistema

Prenosi