PERSONVERN

Omfang

Denne personvernerklæringen forklarer brukerne om innholdet, omfanget og formålet med innsamling og bruk av personopplysninger om den ansvarlige

Schiedel GmbH
Responsible for content: Schiedel GmbH
Registry court:  4400 Steyr
Registered office: Nußbach
Contact person: Barbara Jungwirth
VAT ID Number: ATU 22455509

Managing Directors:
Johannes Kistler
Sascha Neubauer

Address:
Friedrich-Schiedel-Straße 2-6
4542 Nußbach

Telefon: (+43) 050 6161-100
Fax: (+43) 050 6161-111
Email: office@schiedel.com

For dette nettstedet

Personvernregler for nettstedet til Schiedel GmbH & Co. KG

Nettstedet www.schiedel.com, inkludert tjenestene som tilbys der (heretter samlet: «nettstedet»), er levert av:

Schiedel GmbH & Co. KG
Lerchenstraße 9
80995 Munich

Phone: + 49-89-3 54 09-0
Fax: + 49-89-3 51 57 77
Email: info@schiedel.de

President: Alessandro Cappellini

Ytterligere opplysninger om Schiedel GmbH & Co. KG (heretter også referert til som «vi», «oss») finner du i avsnittet om ansvarsfraskrivelse og juridisk merknad-avsnittet på https://www.schiedel.com/company/legal-notice/.

Schiedel GmbH & Co. KG er ansvarlig for behandling av personopplysninger på dette nettstedet, slik det er definert i General Data Protection Regulation («GDPR»). Vi opptrer dermed som kontrollør i betydningen til art. 4 nr. 7 GDPR.

Ved hjelp av denne datasikkerhetserklæringen gir Schiedel GmbH & Co. KG deg informasjon om arten av, omfanget til og hensikten med behandlingen av personopplysninger, samt om rettighetene knyttet til enkeltpersoner hvis personopplysninger blir behandlet av Schiedel GmbH & Co. KG .

Personlige data inkluderer all informasjon relatert til en identifisert eller identifiserbar fysisk person («datasubjekt»), for eksempel en persons navn eller adresse, e-postadresse eller nettidentifikatorer som tilbys av deres enheter, programmer, verktøy og protokoller.

Du kan alltid besøke nettstedet vårt uten å måtte aktivt levere personlig informasjon. Dataene som Schiedel GmbH & Co. KG behandler basert på et besøk på nettstedet, er forklart nedenfor i avsnitt 1 («Datasikkerhetserklæring for alle besøkende på nettstedet»). Nettstedet tilbyr også tjenester som du bare kan bruke hvis du aktivt gir oss personopplysninger. Disse tjenestene, og behandling av data som følge av bruk av de respektive tjenestene, blir forklart i avsnitt 2 («Datasikkerhetserklæringer for brukere av spesielle tjenester fra Schiedel GmbH & Co. KG »). Du finner generell datasikkerhetsinformasjon som gjelder for all slags databehandling, for eksempel om rettigheter som du har som datasubjekt, i avsnitt 3 («Generell informasjon om personvern»).

Innholdsfortegnelse

  1. Datasikkerhetserklæring for alle besøkende på nettstedet

a. Tilgang til data

b. Cookies og lignende teknologier

(1) Cookies

(2) Google Analytics

c. Nyhetsbrev

d. Kontakt

  1. Datasikkerhetserklæringer for brukere av spesielle Schiedel GmbH & Co. KG -tjenester

a. Nettsøknader

                       (1) Dataoverføring

                       (2) Datalagring, bruk og sletting

                       (3) Kansellering; tilbaketrekking av søknad

  1. Generell informasjon om personvern

a. Dine rettigheter som datasubjekt

b. Informasjon om Schiedel GmbH & Co. KG databeskyttelsesansvarlig

4. Oppdateringer

1. Datasikkerhetserklæring for alle besøkende på nettstedet

a. Få tilgang til data-/serverloggfiler

Schiedel GmbH & Co. KG samler loggdata hver gang nettsiden blir brukt. Kun teknisk påkrevd data blir samlet inn, dvs. typen og versjonen av nettleseren, brukerens operativsystem, nettsiden nettstedet vårt ble åpnet fra, dato og klokkeslett for tilgang, mengden overført data, IP-adresse, og internettleverandøren til systemet som får tilgang. Denne informasjonen beholdes av Schiedel GmbH & Co. KG i to uker, og deretter slettes den.

Schiedel GmbH & Co. KG vil ikke dele ut disse dataene til bestemte personer eller kombinere dataene med andre Schiedel GmbH & Co. KG -kilder, med mindre det er pålagt for å kunne gi rettsmyndigheter nødvendig informasjon i tilfelle et cyberangrep. Dataene som er nevnt ovenfor brukes kun til å levere nettsideinnhold på riktig måte, for å optimalisere innholdet på nettstedet og til annonsering, og for å sikre langsiktig funksjonalitet i våre IT-systemer og for vår nettsideteknologi. Schiedel GmbH & Co. KG bruker derfor disse dataene både til statistiske formål og for å sikre datasikkerhet og sikkerhet innen selskapet.

Databehandling for de ovennevnte formålene utføres på grunnlag av den såkalte balanseringen av interesser-klausulen i GDPR (artikkel 6(1) punkt 1 lit. f) i GDPR).

b. Cookies og lignende teknologier

(1) Cookies

Nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies), som er små filer som tillater at enheten lagrer relatert informasjon på sluttbrukerenheter (PC-er, smarttelefoner, etc.). De gjør nettstedet mer brukervennlig, mer effektivt og sikrere, og de optimaliserer spesielt våre produkter og tjenester for deg, og lar oss gi deg målrettet informasjon i fremtiden. Nettstedet bruker såkalte «førsteparts cookies», som blir lagret av oss, og tredjeparts cookies, som blir levert av eksterne leverandører for å oppnå bestemte formål.

De fleste av informasjonskapslene som benyttes av Schiedel GmbH & Co. KG er «økt-cookies» som automatisk slettes når besøket på nettstedet avsluttes. Disse informasjonskapslene lar oss gjenkjenne nettleseren din neste gang du besøker nettstedet vårt.

I dag bruker Schiedel GmbH & Co. KG  nettsted følgende cookies:

  • Google Tag Manager
  • YouTube
  • Double Click
  • Schiedel GmbH & Co. KG

Brukere kan bestemme hvordan disse informasjonskapslene brukes. Alle nåværende nettlesere har muligheten til å begrense eller helt blokkere lagringen av informasjonskapsler, generelt eller bare for bestemte nettsteder. Vi påpeker imidlertid at bruken og brukervennligheten til nettstedet vårt vil bli redusert hvis informasjonskapsler ikke tillates. Brukere kan også administrere mange informasjonskapsler for nettannonsering via det amerikanske nettstedet http://www.aboutads.info/choices eller det europeiske nettstedet http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/.

Alle brukerdata (som IP-adresser, brukernavn, etc.) blir lagret anonymt for å gjøre det mulig å gjøre personlig identifikasjon utilgjengelig.

(2) Google Analytics

Nettstedet bruker funksjoner levert av webanalysetjenesten Google Analytics. Tjenesteleverandøren er Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, 94043, USA («Google»). Google Analytics bruker informasjonskapsler, beskrevet ovenfor, i form av tekstfiler som er lagret på datamaskinen.  Informasjonen som samles inn av informasjonskapsler angående bruk av våre elektroniske produkter og tjenester overføres vanligvis til en Google-server i USA, og lagres der. Men hvis IP-anonymisering er aktivert på portalen, vil Google redusere IP-adressen din innen EU-medlemsstatene eller i andre land som deltar i avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Bare i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli overført til en Google-server i USA og forkortet der.

Google bruker denne informasjonen på vegne av Schiedel GmbH & Co. KG for å evaluere bruken av Schiedel GmbH & Co. KG  elektroniske produkter og tjenester, forberede nettprodukt- og tjenestevirksomhetsrapporter, og å utføre andre tjenester for oss som er relatert til bruken av våre elektroniske produkter og tjenester og nettstedet. Anonymiserte brukerprofiler blir deretter opprettet basert på de behandlede dataene.

IP-adressen som er oppgitt av brukerens nettleser, vil ikke bli kombinert med andre Google-data. Brukere kan angi at nettleserprogramvaren skal forhindre lagring av informasjonskapsler; Brukerne kan også forhindre at dataene som er innsamlet av informasjonskapselen angående bruk av våre elektroniske produkter og tjenester blir sendt til og behandlet av Google, ved å laste ned og installere tilkoplingsprogrammet for nettleseren (plug-in) ved hjelp av følgende lenke: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Vær oppmerksom på at noen utdaterte nettlesere kanskje ikke støtter Google-tilleggsprogrammet til nettleseren. Hvis du ønsker å bruke en slik gammel nettleser, vennligst se innstillingene til nettleseren din hvis du vil deaktivere informasjonskapslene.

Ytterligere informasjon om Googles bruk av data til annonseringsformål og om innstillinger og alternativer om man er uenig finnes på følgende Google-nettsteder: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=en («How Google uses data when you use our partners’ sites or apps»), http://www.google.com/policies/technologies/ads («How Google uses cookies in advertising»), http://www.google.no/settings/ads («Control the information Google uses to show you ads»), og http://www.google.com/ads/preferences («Control which ads Google shows you»).

(3) Google Tag Manager

Denne nettsiden bruker også Google Tag Manager til Google (se punkt (2) ovenfor). Denne tjenesten gjør det mulig å styre nettside-tagger gjennom et enkelt grensesnitt. Tjenesten lager ikke informasjonskapsler og samler ikke inn personlig informasjon. Tjenesten utløser andre tagger som kan samle inn data, men Google Tag Manager henter ikke ut denne dataen. Om dette er skrudd av på domene- eller informasjonskapselnivå, så vil dette gjelde alle tagger som er implementert med Google Tag Manager.

(4) Youtube

Youtube- videoer er blitt en viktig del av vårt tilbud på nettsiden. Disse videoene er lagret på http://www.YouTube.com og kan spilles av direkte fra nettstedet vårt. [Alle disse er en del av «forhøyet personvernsmodus», som betyr at ingen data om deg som en bruker blir overført til Youtube dersom du ikke spiller av videoene. Det er bare når du velger å spille av videoene at dataene nevnt i avsnitt 2 blir overført. Vi har ingen påvirkning på denne overføringen av data.]

Ved å besøke nettsiden så mottar Youtube informasjon om at du har vært inne på den spesifikke under-siden på nettstedet vårt. I tillegg vil dataene nevnt i § 3 av denne erklæringen bli overført. Dette skjer uavhengig av om Youtube gir deg en brukerkonto som du er logget inn på, eller om det ikke er en brukerkonto i bruk. Når du er logget inn på Google så vil dataene bli tildelt direkte til kontoen din. Hvis du ikke ønsker å tilknytte dette til profilen din på Youtube så må du logge ut før du trykker på knappen. YouTube lagrer dataene dine som bruksprofiler og bruker dem i sammenheng med markedsføring, markedsundersøkelser og/eller skreddersydd utforming av nettsiden deres. Slike evalueringer gjøres særlig (selv for brukere som ikke er logget inn) for å gi brukeren hensiktsmessig markedsføring og for å informere andre brukere om deres aktiviteter på nettstedet vårt. Du har rett til å nekte opprettelsen av slike Brukerprofiler, og du må bli sendt videre til Youtube for å bruke dem.

For mer informasjon om formålet og omfanget av datainnsamling og prosessering gjennom Youtube, vennligst les personvernpraksisen. Du får også mer informasjon om rettigheter og personverninnstillinger her: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy.

Youtube prosesserer også din personlige informasjon i USA og har underlagt seg EU-USA Privacy Shield Agreement, = «noopener noreferrer», https://www.privacyshield.gov/EU-US, sitt rammeverk

(5) Integrering av Google Maps

Vi bruker Google Maps på denne nettsiden. Dette gjør at vi kan vise deg interaktive kart direkte på nettstedet og lar deg bruke kartets funksjoner.

Ved å besøke nettsiden så mottar Google informasjon om at du har vært inne på den spesifikke under-siden på nettstedet vårt. I tillegg vil dataene nevnt i § 3 av denne erklæringen bli overført. Dette skjer uavhengig av om Google gir deg en brukerkonto som du er logget inn på, eller om det ikke er en brukerkonto i bruk. Når du er logget inn på Google så vil dataene bli tildelt direkte til kontoen din. Hvis du ikke ønsker å tilknytte dette til profilen din på Google så må du logge ut før du trykker på knappen. Google lagrer dataene dine som bruksprofiler og bruker dem i form av markedsføring, markedsundersøkelser og/eller skreddersydd design. Slike evalueringer gjøres særlig (selv for brukere som ikke er logget inn) for å gi brukeren hensiktsmessig markedsføring og å informere andre brukere om deres aktiviteter på nettstedet vårt. Du har rett til å nekte dannelsen av slike brukerprofiler, og du må godkjenne dette gjennom Google.

For mer informasjon om formålet og omfanget av datainnsamlingen og prosesseringen av programtillegget, vennligst les tilbyderens personvernpraksis. Du kan også finne mer informasjon om rettigheter og personverninnstillinger her: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy. Google prosesserer også din personlige informasjon i USA og har underlagt seg EU/USA Privacy Shield Agreement, https://www.privacyshield.gov/EU-US, sitt rammeverk.

(6) Bruk av sosiale medier- programtillegg fra Facebook

På grunn av vår legitime interesse i analyse, optimalisering og drift av vårt online-tilbud (innen definisjonen i artikkel 6 (1) i EUs personvernforordning) så bruker denne nettsiden Facebook sine sosiale medier- programtillegg, som er levert av Facebook Inc. (Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA). Du finner gjenkjennelige bindinger til Facebook logoen eller betegnelsene som «Like», «Like», «Del» i Facebook-farger (blått og hvitt). Informasjon om alle Facebook- programtillegg kan finnes via følgende lenke: https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Facebook Inc. samsvarer med europeisk databeskyttelseslovgivning og er sertifisert under Privacy Shield Agreement: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active

Programtillegget lager en direkte forbindelse mellom nettleseren din og Facebook serverne. Operatøren av nettsiden har ingen påvirkning på hva slags data eller omfanget av data som blir overført av programtillegget til Facebook Inc. sine servere. Du finner mer informasjon her: https://www.fasetbook.com/help/1863668085084

Programtillegget forteller Facebook Inc. at du som bruker har besøkt denne nettsiden. Det er mulig at IP- adressen din lagres. Hvis du er logget inn på Facebook- kontoen din mens du besøker denne nettsiden så vil informasjonen bli koblet til denne profilen.

Hvis du bruker programtillegg – for eksempel ved å dele eller «like» et innlegg, så vil den korresponderende informasjonen også bli overført til Facebook Inc.

Hvis du ønsker å hindre Facebook Inc. partnere fra å få tilgang til denne informasjonen gjennom Facebook-kontoen din, vennligst logg ut av Facebook før du besøker denne nettsiden og slett dine lagrede informasjonskapsler. Gjennom Facebook-profilen din kan du stille inn innstillinger vedrørende dataprosessering i sammenheng med markedsføring og du kan motsette deg at dataen din blir brukt i sammenheng med reklame. Du kan finne innstillingene her:

Du finner informasjon om hvilke data Facebook samler inn i Facebook sin Personvernpolicy. Her kan du også lese om i hvilken hensikt og omfang Facebook samler inn, bruker og prosesserer dataen din. Denne praksisen gir deg også informasjon om hvilke rettigheter du har og hvilke muligheter du har til å beskytte dine personlige data. Denne praksisen finner du her: https://www.facebook.com/about/privacy/

(7) Bruk av sosiale medier- programtillegg fra XING

Vår nettside bruker funksjoner fra nettverket XING. Leverandør er XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Tyskland.

Når en side med innebygde Xing- funksjoner blir brukt, så kobler den seg til XINGs servere. Etter vår kjennskap så blir ikke dine personlige data lagret. IP adresser blir ikke lagret, brukerens atferd blir heller ikke analysert.

Detaljer om datavern og XING sin «dele»-knapp står skrevet i XINGs personvernpraksis ved: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection

c. nyhetsbrev

Hvis du ønsker å motta nyhetsbrevet som blir tilbudt på nettsiden, så trenger Schiedel GmbH & Co. KG en e-postadresse fra deg. Registreringen skjer ved hjelp av en såkalt dobbel-opt-inn prosedyre, noe som vil si at du mottar e-post etter registrering hvor du vil bli bedt om å bekrefte din registrering. Dette er nødvendig slik at ingen kan logge seg inn med eksterne e-post adresser.

Registreringer for nyhetsbrevet blir også loggført for å forbedre registreringsprosessen i samsvar med juridiske krav. Dette inkluderer lagring av innlogging- og bekreftelsestidspunkter, samt IP- adressen. Lagringen av denne dataen er nødvendig for å kunne gjenkjenne eventuelt misbruk av e-postadressen på et senere tidspunkt, derfor samsvarer dette med de juridiske kravene og beskyttelsen til Schiedel GmbH & Co. KG.

Ytterligere data blir ikke samlet inn for å sende nyhetsbrevet. Vi bruker kun denne dataen for å distribuere markedsføring av produktene Schiedel GmbH & Co. KG, og sender ikke dette videre til tredjeparter.

Du kan trekke tilbake ditt samtykke til lagring av data, e-postadressen og dets bruk for å sende nyhetsbrevet på hvilket som helst tidspunkt, eksempelvis gjennom en lenke i nyhetsbrevet. Din personlige informasjon blir så automatisk slettet fra distribusjonssystemet.

d. Kontakt

Nettstedet tillater deg å kontakte Schiedel GmbH & Co. KG via e-post til Director of Group Communications. Personopplysningene som er oppgitt av hver enkelt bruker, lagres for å svare på forespørselen din. Dataene slettes så snart det ikke lenger er nødvendig til disse formålene, forutsatt at dette ikke blir forhindret av rettslige krav eller at du har erklært ditt samtykke til lengre lagring.

Behandlingen av det som er beskrevet ovenfor, er nødvendig for å svare på forespørselen din (artikkel 6(1) punkt 1 lit. b) i GDPR). Behandlingen av ytterligere data gitt frivillig av deg i kontaktskjemaet, er basert på klausulen for balansering av interesser i GDPR (artikkel 6(1) punkt 1 lit. f) i GDPR).

2. Datasikkerhetserklæringer for brukere av spesielle Schiedel GmbH & Co. KG -tjenester

a. Nettsøknader

Nettstedet gir deg muligheten til å registrere deg for jobbvarsler via e-post, søke jobber på nettet eller via e-post for stillinger, eller praksisstillinger som tilbys av Schiedel GmbH & Co. KG og dets tilknyttede selskaper. For slike elektroniske varsler og søknader gjelder datasikkerhetserklæringen i tillegg til andre juridiske krav. På grunnlag av en nettsøknad sendt inn gang av deg behandler vi de personlige dataene du gir til Schiedel GmbH & Co. KG elektronisk for formålet til søknaden. Slike behandlinger er nødvendige for å kunne prosessere din forespørsel før du inngår en kontrakt (jf. artikkel 6 (1) punkt 1 lit. b GDPR). Les denne personvernerklæringen før du sender oss dine personlige opplysninger.

(1) Dataoverføring

Når du søker hos Schiedel GmbH & Co. KG og dets tilknyttede selskaper på nett eller via e-post, gir du Schiedel GmbH & Co. KG personlig informasjon som navn, post og e-postadresse, samt informasjon om utdanning og faglige kvalifikasjoner, sertifikater og annen informasjon og dokumenter som ofte brukes når du søker om en jobb. Av egeninteresse bør du bare oppgi spesielle kategorier av personopplysninger (som etnisk bakgrunn, politisk oppfatning, medlemskap i fagforeninger, fysisk og psykisk helse eller religiøs eller filosofisk tro, kollektivt kjent som «sensitive data», jf. artikkel 9(1) i GDPR) som du uttrykkelig ønsker at vi skal motta.

(2) Datalagring, bruk og sletting 

Schiedel GmbH & Co. KG lagrer og bruker informasjon og filer levert av deg bare for å registrere og behandle søknaden din, som inkluderer å ta kontakt med deg. Hvis søknaden din blir akseptert, kan informasjonen og filene du oppgir fortsette å bli brukt i løpet av et ansettelsesforhold med deg. Ellers vil Schiedel GmbH & Co. KG beholde dine opplysninger og filer i en periode på 6 måneder etter at ansettelsesprosessen er fullført (med mindre en kortere periode kreves av lokal lov) for å kunne svare på spørsmål angående søknaden din, for å overholde lovlige forpliktelser og hevde, utøve eller forsvare eventuelle eksisterende eller potensielle krav. Etter utløpet av denne perioden blir dataene dine vanligvis slettet.

Hvis du ved å krysse av i den tilhørende boksen eller ved å angi dette når du søker via e-post har gitt oss godkjenning til også å sende informasjon og filer til andre selskaper i Schiedel GmbH & Co. KG , sender vi din søknadsfil til andre selskaper i konsernet som kan ha ledige stillinger som du er egnet for.

(3) Avbestilling; tilbaketrekking av søknad

Du har rett til når som helst å trekke tilbake samtykket til at vi får fortsette å lagre og bruke personlige opplysninger du har gitt oss. I tillegg har du alltid muligheten til å trekke tilbake søknaden din. Hvis du trekker tilbake søknaden din, blir dataene og filene i søkerdatabasen slettet som angitt ovenfor. I tillegg kan du når som helst be om at Schiedel GmbH & Co. KG sletter alle individuelle data eller filer du har overført under via en nettsøknad. Vi behandler enhver slik forespørsel i tråd med bestemmelsene i GDPR.

Send eventuelle spørsmål du måtte ha angående søknadsprosedyren eller personvern til Privacy@StandardIndustries.com.

3. Generell informasjon om personvern

a. Dine rettigheter som datasubjekt

Vi har tatt alle nødvendige og tilstrekkelige tiltak for å beskytte dine personlige data og sikre dine rettigheter som datasubjekt. Ifølge GDPR har du visse rettigheter som er beskrevet nedenfor. Vær oppmerksom på at begrensninger kan gjelde for din evne til å utøve disse rettighetene, for eksempel når din rett til å skaffe deg informasjonen blir overstyrt av viktige hensyn til private interesser.

Rett til tilgang

  • Du har rett til å be om tilgang til personopplysningene vi behandler om deg. Du kan sende inn en forespørsel til BMIgroup@iitr.de
  • Vi vil gi deg en kopi av personopplysningene som behandles som et utgangspunkt, gratis eller via elektronisk overførsel, dersom forespørselen er sendt inn via et vanlig elektronisk format.

Rett til utbedring

  • Du har rett til rettelse av unøyaktige personopplysninger om deg, inkludert fullføring av ufullstendige personopplysninger.

Rett til å slette (rett til å bli glemt)

  • Under visse omstendigheter har du rett til sletting av personopplysningene som gjelder deg. Vi vil slette dine personlige data på forespørsel hvis vi ikke absolutt trenger disse dataene for å oppfylle en kontrakt med deg, eller vi er ikke er lovlig forpliktet til å lagre dem.

Rett til begrensning

  • Under visse omstendigheter har du rett til å begrense behandlingen av personopplysninger om deg.

Rett til datamobilitet

  • Når behandlingen er basert på samtykke eller en kontrakt, og behandlingen utføres med automatiserte midler, har du rett til å motta personopplysninger om deg i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format. Du har rett til å overføre disse personopplysningene til en tredjepart uten hindring fra oss, hvis det er teknisk mulig.

Rett til å protestere

  • Under visse omstendigheter har du rett til å til enhver tid protestere mot vår behandling av personopplysninger om deg. Hvis du for eksempel har bedt om å motta informasjon fra oss, for eksempel nyhetsbrev, etc. og ikke ønsker å motta ytterligere informasjon, kan du enkelt velge å ikke motta ytterligere informasjon fra oss.

Automatisert individuell beslutningsprosess, inkludert profilering

  • Som hovedregel har du rett til ikke å bli underlagt en beslutning basert utelukkende på automatisert behandling, inkludert profilering, som forårsaker juridiske virkninger eller påvirker deg betydelig. Dette gjelder ikke dersom blant annet automatisert beslutningstaking og profilering er nødvendig for inngåelse eller gjennomføring av en kontrakt mellom deg og oss.

Rett til å trekke tilbake samtykke

  • Hvis behandling av dine personopplysninger er basert på ditt samtykke, kan du til enhver tid trekke tilbake samtykket ditt. Vær oppmerksom på at dette ikke påvirker behandlingen av dine personlige data før tilbaketrekking av samtykket ditt.

Utøvelse av dine rettigheter

  • Hvis du vil utøve noen av dine rettigheter som beskrevet ovenfor eller har spørsmål om dem, ta kontakt med vår databeskyttelsesansvarlig ved å sende en epost til e-postadressen som er angitt nedenfor.

Innlevering av klage

  • Hvis du ønsker å sende inn en klage angående behandlingen av personopplysningene dine, kan du velge å sende inn en klage til dataovervåkingsorganet.

b. Informasjon om Schiedel GmbH & Co. KG databeskyttelsesansvarlig

Schiedel GmbH & Co. KG  databeskyttelsesansvarlig er:  Sebastian Kraska, BMIGroup@iitr.de

4. Oppdateringer

Vi oppdaterer denne datasikkerhetserklæringen hvis det er nødvendig av juridiske eller reelle årsaker. Hold deg oppdatert regelmessig om erklæringens tilstand.

Siste oppdatering: Mai 2018

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Schiedel Skorsteiner AS

1.    Omfang

Disse generelle salgs- og leveringsbetingelser gjelder for alle tilbud og leveranser fra Schiedel Skorsteiner AS med mindre annet skriftlig er avtalt.

2.    Bestilling av varer

Bestilling av varer skjer direkte til post@schiedel.no, eller via våre selgere. Bestillingsfrister: Ved henting må ordre foreligge innen kl. 12.00 dagen før.

Skaffevarer: Ordre på skaffevare er bindende hvis ikke Schiedel Skorsteiner AS mottar avbestilling innen 24 timer etter at varen er satt i bestilling.

3.    Priser

Alle priser er avhentet våre lagre. Fraktkostnader tilkommer ved flytting av varer mellom våre lagre.  Minstepris  postforsendelser kr 250,-. Alle priser er oppgitt ekskl. mva. Prisendringer:

Ved prisendring er det leveringsdagens priser som gjelder.

4.    Betalingsbetingelser

  1. Betalingsbetingelser er netto pr. 30 dager. Mora-/forsinkelses- renter faktureres med prosentsats fastsatt av Lovdata.
  2. Kjøper er forpliktet til å stille sikkerhet for riktig betaling av kjøpesummen før varene blir levert hvis Schiedel Skorsteiner AS forlanger det. Dette gjelder selv om varen er solgt på kreditt.
  3. Hvis levering ikke kan skje til avtalt tid på grunn av kjøperens forhold, kan Schiedel Skorsteiner AS foreta full fak- turering når varene er leveringsklare fra fabrikk.
  4. Uenighet om oppgjør beretter ikke under noen omstendig- heter kjøperen til å holde tilbake beløp som ikke er omtvistet.

5.    Tegninger og spesifikasjoner

  1. Ved salgsavtaler som forutsetter spesifikasjon fra kjøperens side av den ytelse som skal leveres, plikter kjøper å fremkomme med nødvendige spesifikasjoner innen avtalt frist, eller dersom frist ikke er avtalt på Schiedel Skorsteiner AS sin forespørsel. Dersom spesifikasjonsfristen oversittes, kan Schiedel Skorsteiner AS fastsette en ny spesifikasjonsfrist. Hvis også denne oversittes, kan Schiedel Skorsteiner AS heve avtalen og/eller kreve erstatning.
  2. Kjøperen har ansvaret for at det, før avtale inngås, skriftlig oppgis eventuelle forutsetninger med hensyn til anvendelse, belastninger, klimaforhold og andre forhold som kan influere på utførelse eller valg av produktkvalitet.

6.    Leveringstid

  1. Dersom det er angitt fast leveringsdato gjør vi vårt ytterste for å holde denne. Innenfor avtalt leveringstid plikter kjøper å medvirke til nødvendig mottak.
  2. Schiedel Skorsteiner AS påtar seg ikke økonomisk ansvar ved en eventuell forsinkelse.
  3. Antydet leveringstidspunkt er uten forbindtlighet og baserer seg på lagersituasjon og produksjonsplan ved tilbudstids- punktet. Leveringstid for spesialproduserte produkter må avtales særskilt.

7.    Leveringssted, kjøring, risiko

  1. Med mindre annet er avtalt anses varene solgt EXW/hentet hovedlager/distriktslager. Bestiller får fritt opplastet bilen, men må selv sikre lasten. Henting må avtales med minst en dags forvarsel. Dersom en ordren ikke blir hentet til avtalt tid blir varene sendt til kjøper på kjøpers regning.
  2. Utkjøring av piper og tilbehør kan besørges av våre samar- beidspartnere. Avbestilling av kjøring må skje min. 2 dager før levering, hvis ikke blir frakten belastet.
  3. Ved bestilling av ikke lagerførte produkter må ekstra frakt- kostnader påregnes.
  4. Dette innebærer at Schiedel Skorsteiner AS stiller varene til kjøpers disposisjon, mens kjøper bekoster hele transporten. Risikoen for varene går over på kjøperen når varene stilles til hans disposisjon. Schiedel Skorsteiner AS kan formidle trans- port gjennom sine forbindelser. Slik transport skjer uten ansvar for Schiedel Skorsteiner AS på de betingelser som gjelder. Har kjøperen ved EXW hovedlager/distriktslager eller FOB salg ikke gitt uttrykkelig instruksjoner om forsendelsesmåte ved bestill- ing, velger Schiedel Skorsteiner AS transportvei uten ansvar for billigste transport. Ved CIF, fritt levert eller lignende bestemmer Schiedel Skorsteiner AS transportmåten. Schiedel Skorsteiner  AS for beholder seg retten til å dekke sitt eventuelle assuranse- ansvar som selvassurandør, se pkt. 11 under.

 

8.   Reklamasjoner

  1. Ved synlige skader, feil eller mangler skal reklamasjonen skje skriftlig innen varene anvendes og senest 3 dager etter mot- tagelse. Det må henvises til faktura eller ordrenummer.

Det ytes ikke erstatning for anvendte varer som har synlige defekter.

  1. Ved utkjøring med våre samarbeidspartnere skal eventuelle transportskader meldes ved varens mottak, og det er kjøp- erens ansvar å dokumentere samt få bekreftet slike skader av transportør. Melding om slike skader påføres følgesed- del ved varemottak. Følgeseddel skal signeres av kunde og transportør.
  2. Ved henting på vårt hovedlager/distriktslager opphører vårt ansvar for varen etter opplasting.
  3. Dersom det foreligger vesentlige mangler ved varene som Schiedel Skorsteiner AS svarer for, har Schiedel Skorsteiner AS valget mellom å avhjelpe mangelen, foreta omlevering eller kreditere en omforent andel av fakturabeløpet.

9.   Retur av varer

Retur av varer kan ikke finne sted uten avtale. Faktura eller or- drenummer skal påføres. Mindre partier og brutte forpakninger mottas ikke i retur. Ved retur trekkes det 10% av bruttopris i re- turomkostninger. Returfrakt betales av avsender. Unntak: Retur som skyldes feil fra Schiedel Skorsteiner AS side som f.eks. feil leverte varer. Eventuell retur av produkter må foretas innen

3 mnd. fra fakturadato. Skaffevarer tas ikke i retur.

 

10.   Kvalitet

Schiedel Skorsteiner AS kan uten forutgående varsel gjøre en- dringer i sitt produkt- utvalg, og har ingen forpliktelser med hen- syn til lagerhold.

 

11.   Forsikring

Ved salg på CIF-vilkår, fritt levert, franco eller lignende overtar Schiedel Skorsteiner AS assuranseansvaret som selvassurandør. Assuranseansvaret er, med mindre annet er skriftlig avtalt, be- grenset til den minimumsdekningen som fremgår av Incoterms.

12.   Salgspant

Schiedel Skorsteiner AS har salgspant i varene inntil disse er fullt betalt.

13.   Lovvalg, tvister

Alle rettsspørsmål som måtte oppstå i anledning av leveranser fra Schiedel Skorsteiner AS, skal bedømmes etter norsk rett. Tvister som forståelse av avtalen, eller som springer ut av avtalen, skal avgjøres ved Schiedel Skorsteiner AS verneting.

 

Schiedel Skorsteiner AS driver kontinuerlig produktutvikling, og forbeholder seg retten til eventuelle spesifikasjonsendringer. Schiedel Skorsteiner AS tar forbehold om trykkfeil!