SERVIS – Izvrsni u svim odnosima

U kompaniji Schiedel usluga je mnogo više od prijateljskog glasa na telefonu ili finog „dodatka“ za proizvod koji se prodaje. Naprotiv, naše razumevanje usluga čvrsto je povezano sa snažnim zahtevom za izvrsnošću u svim oblastima. Usluga je sastavni deo celokupnog Schiedel paketa, koji nudimo našim partnerima, kupcima, dobavljačima, vlasnicima domova i zaposlenima. Cilj nam je da nastavimo da gradimo i održavamo ove odnose.

SERVIS

Pogledajte šta Schiedel može učiniti za VasZa nas je usluga oličenje vrednosti naše kompanije. Nastojimo da se poboljšavamo u svim oblastima usluga preduzimajući inicijative za poboljšanje iskustava u toku korišćenja naših proizvoda. Zato se neprestano pitamo: Gde je našem partneru ili kupcu potrebna dodatna podrška? Kako najbolje i najbrže dolazi do informacija koje su mu potrebne? Koje nove obuke treba da uvedemo kako bismo unapredili znanje naših instalatera? Kako možemo da utvrdimo da su naši nivoi usluga ispunjeni i da su naši klijenti zadovoljni? Kako da olakšamo razumevanje sastavljanja i upotrebe naših proizvoda? Kako se naši procesi mogu optimizovati? I iznad svega: Kako možemo poboljšati komunikaciju tako da naši klijenti dobiju brze odgovore I da dođe do razmene znanja koja je interesantna za obe strane?

Odgovor na sva pitanja – naši stubovi usluga

Toliko pitanja i vrlo osetljivih tema koje se odnose na usluge zahtevaju strukturiran pristup. Zato smo razvili koncept usluga koji je podržan od četiri stuba: podrška, obuka, logistika i tehnologija.

Podrška

Prvi od naših stubova usluga pruža podršku našim ciljnim grupama u svakodnevnim operacijama. I profesionalci i krajnji kupci će na raspolaganju imati niz alata za praktičnu primenu naših proizvoda. Takođe imaju pristup vrednom osnovnom znanju koje olakšava izbor pravog sistema ili proizvoda.

Obuka

Drugi stub se fokusira na prenošenje znanja koje omogućava našim partnerima i klijentima da prošire svoje znanje. Sprovodimo različite vrste obuka i prilagođavamo se potrebama naših kupaca. Profesionalno osnaživanje naših zainteresovanih strana podržava uvođenje naših inovativnih tehnologija koje se mogu primeniti.

Logistika

Treći stub usluga nazivamo „Logistika“. Ova oblast uključuje naše napore da sve isporuke budu na vreme. Kao deo našeg koncepta usluga, procese koji stoje iza pojma logistika uzimamo malo šire. Podržavamo naše klijente isporukom na licu mesta, posebnim zahtevima itd. Ovo znači koordinaciju kontakata sa svim korisnicima.

Tehnologija

Najmasovnija promena je sve veća digitalizacija usluge. Tehnologija je četvrti stub našeg koncepta usluga. U Schiedelu neprestano gledamo na poboljšanje ukupnog korisničkog iskustva. To nas je dovelo do uvođenja nekih jedinstvenih alata za naše klijente, kao što je BIM biblioteka za arhitekte ili Inspirator za vizualizaciju peći.

Podrska

Naš cilj je pružiti podršku našim klijentima i partnerima. U ovoj kategoriji pružamo različite usluge. Mnoge se mogu koristiti i na mreži i van mreže.

 

 • Stručni saveti
  Naša prodajna i servisna odeljenja rado će vas posavetovati o našim sistemima dimnjaka i peći i raznim mogućim rešenjima. Nije važno u kojoj ste fazi, da li je to planiranje, kupovina ili Vam je potrebna podrška nakon kupovine.
 • Obilazak gradilišta
  Neodgovarajuća instalacija dimnjaka ili oštećenja pri isporuci – proverom na gradilištu sistematski proveravamo moguće probleme ili oštećenja koja su mogla nastati, prema kontrolnoj listi koju smo definisali.
 • Definisanje preseka dimnjaka
  Pravilno dimenzionisanje poprečnog preseka dimnjaka osnova je za savršeno funkcionisanje vašeg sistema grejanja. Naši stručnjaci će Vam pomoći da to uradite.
 • Rešenja – najbolja praksa
  Ako vaš građevinski projekat odstupi od standarda i zahteva posebno rešenje kao što je komponenta (atipični elementi…), rado ćemo Vas podržati u ovome. Schiedel ima 75 godina iskustva u sistemima dimnjaka i peći.

 

Obuka

Razumemo da je važno podržati naše klijente i partnere sa potrebnim informacijama o našim proizvodima, kao i pomoći u ažuriranju njihovih veština u instaliranju naših proizvoda. Zato nudimo različite vrste obuke koje se sprovode na različite načine- i online i offline

 

 • Lična obuka
  Obuka naših inženjera na licu mesta i dalje je u fokusu kompanije Schiedel. Naši spoljni servisni partneri, timovi za izgradnju montažnih kuća ili čak planeri i arhitekte prolaze opsežnu obuku na licu mesta ili u našim fabrikama.
 • Detaljni opisi proizvoda
  Bez obzira da li putem telefona ili na licu mesta – naši stručnjaci će vas tokom montaže uputiti u naš proizvod i montažu. Tu smo da pomognemo.
 • Online-Treninzi
  U odnosu na obuku licem u lice, online obuka ima prednost što možete da učestvujete sa bilo kog mesta. Naši stručnjaci takođe kreiraju specijalističke i tematske kurseve na mreži za naše klijente.

Logistika

Uvek možemo govoriti o kvalitetu naših proizvoda, ali je isto tako važno da možemo da ispunimo vaše zahteve u pogledu pakovanja i isporuke. U ovom odeljku možete pročitati više o našoj praksi.

 

 • Brza dostava
  Da li vam je narudžba potrebna vrlo brzo? Kontaktirajte našu prodajnu podršku i proizvod će biti spreman u što kraćem roku.
 • Isporuka na gradilišta
  Greške pri istovaru ili oštećenja tokom isporuke – proverom na gradilištu, sistematski proveravamo moguće probleme ili oštećenja koja su mogla nastati prema kontrolnoj listi koju smo definisali.

Tehnologija

Nedavno je došlo do napretka u različitim tehnologijama koje će pomoći da se celokupno korisničko iskustvo učini mnogo boljim. U Schiedelu neprestano pokušavamo doneti nešto novo i jedinstveno što može optimizirati korisničko iskustvo.

 • Online alati
  – Proračun poprečnog preseka
  Pravilno dimenzionisanje poprečnog preseka dimnjaka osnova je za savršeno funkcionisanje vašeg sistema sagorevanja. Popunite  online obrazac za krajnje korisnike i mi ćemo Vam pomoći.
  – Besplatno savetovanje
  Popunite online obrazac  za besplatan savet i naša tehnička podrška će Vam rado pružiti sve neophodne informacije.
  – BIM (Building Information Modeling)/CAD Biblioteka proizvoda
  Schiedel BIM/CAD biblioteka proizvoda koristite za svoje planiranje ili za zahteve za ponude. Imate pristup oko 4000 komponenti sa dimenzijama i detaljnim informacijama u skoro svakom izlaznom formatu.
 • Online Informacije
  Osim naših alata, nudimo i brojne oblasti sa informacijama na našim mrežnim platformama, poput Vodiča za kupovinu dimnjak. Saznajte sve o dimnjacima i iskustvu sa njima. Naš Centar za preuzimanje  takođe Vam daje mogućnost da preuzmete deklaracije o performansama, odobrenja, uputstva za montažu ili uputstva za rad i održavanje.

Svakoga dana nastavljamo sa našim razvojem

Kontinuirano razvijamo naš koncept i pružanje usluga za naše klijente i partnere. Postoji mnogo projekata na kojima trenutno radimo i uskoro će biti predstavljeni. Pratite ovu stranicu za više ažuriranja.

Takođe možete posetiti naše kanale društvenih medija da vidite više o našim uslugama i o tome kako podržavamo naše različite zainteresovane strane.

Ako imate predloge o tome kako možemo da se poboljšamo, koristite obrazac da pošaljete povratne informacije.