Veliki dimnjaci – mala briga

INOX INDUSTRIJSKI DIMNJACI

Bez obzira da li se radi o novim idustrijskim postrojenjima ili osavramenjavanju postojećih kotlarnica Schiedel pruža inovativna prilagođena rešenja svakom projektu.
Schiedel ICS dimnjački sistemi od nerđajućeg čelika pružaju mogućnost izbora preseka do 1200 mm u standardnim izvedbama dok ograničenja u visinama praktično ne postoje. Uvođenjem novh kotlovskih postrojenja ili zamenom vreste goriva potreba za novm dimnjačkim sistemom je neminovna.

Zastarela rešenja čeličnih dimnjaka od kotlovskog (ili sličnih) limova ne mogu odgovriti savremenim i visokim zahtevima korozije, kiselootpornosti i dugotrajnosti.
Schiedel svojim rešenjem ICS (Insulation Chimney Systems) obezbeđuje da vedna incesticija u novim kotlovma ili prelazak na drugu vrstu goriva bude osigurana bezbednim dimnjačkim sistemom.

Sistemskim rešenjima, malom težinom i dugogodišnjom garancijom obezbeđuje se da instalacija ICS dimnjačkog sistema bude jednostavna i sa niskim troškovma.

Tehnička rešenja koja van pružamo daju slobodu u projektovanju i izvođenju bez obzira na pozicije kotlovskih sistema i dimnjaka.

Širok izbor preseka i elemenata u dimnjačkom sistemu ICS, garancija su  rešenja za sve instalacije grejnih postrojenja.

Termoelektrane/toplane
Termoelektrane/toplane
Termoelektrane/toplane

„ICS“ je izrađen od dvostrukog nerđajućeg čelika W.Nr. 1.4404 i 1.4301, unutrašnje i spoljašnje cevi sa izolacijom. Izolacija je izrađena od visokokvalitetnog i temperaturno postojanog izolacionog materijala “super wool” 25mm keramička vuna ili 50mm kamena vuna. Sistemsko rešenje spojeva obezbeđuje kontinuiranu izolaciju bez “hladnog mosta” i dobru zaptivenost čime se sprečava
curenje. Kontrolisana proizvodnja po najsavremenijoj tehnologiji obezbeđuje „CE“ znak kvaliteta.

Sistemskim rešenjima, spoj elemenata, kvalitetnim materijalima unutrašnje i spoljne cevi, superwool izolacijom pružamo vam garanciju bezbednosti i dugortajnosti dimnjačkog sistema ICS.

Svi elementi dimnjaka su industrijski proizvedeni u svakom detalju kako je i  predviđeno u tehničkoj dokumentaciji za konkretan objekat, što obezbeđuje optimalno rešenje  pri samoj montaži na objektu. Time je onemogućena neprimerena obrada čelika na mestu montaže.

Spojevi cevi vareni u zaštićenoj atmosferi, WIG lasersko varenje, što obezbeđuje nepromenjenu strukturu materijala.

Termoelektrane/toplane