Veliki dimnjaci – mala briga

INOX INDUSTRIJSKI DIMNJACI

Bez obzira da li se radi o novim idustrijskim postrojenjima ili osavramenjavanju postojećih kotlarnica Schiedel pruža inovativna prilagođena rešenja svakom projektu.
Schiedel ICS dimnjački sistemi od nerđajućeg čelika pružaju mogućnost izbora preseka do 1200 mm u standardnim izvedbama dok ograničenja u visinama praktično ne postoje. Uvođenjem novh kotlovskih postrojenja ili zamenom vreste goriva potreba za novm dimnjačkim sistemom je neminovna.

Termoelektrane/toplane

Zastarela rešenja čeličnih dimnjaka od kotlovskog (ili sličnih) limova ne mogu odgovriti savremenim i visokim zahtevima korozije, kiselootpornosti i dugotrajnosti.
Schiedel svojim rešenjem ICS (Insulation Chimney Systems) obezbeđuje da vedna incesticija u novim kotlovma ili prelazak na drugu vrstu goriva bude osigurana bezbednim dimnjačkim sistemom.

Sistemskim rešenjima, malom težinom i dugogodišnjom garancijom obezbeđuje se da instalacija ICS dimnjačkog sistema bude jednostavna i sa niskim troškovma.

Tehnička rešenja koja van pružamo daju slobodu u projektovanju i izvođenju bez obzira na pozicije kotlovskih sistema i dimnjaka.

Širok izbor preseka i elemenata u dimnjačkom sistemu ICS, garancija su  rešenja za sve instalacije grejnih postrojenja.

Termoelektrane/toplane
Termoelektrane/toplane

„ICS“ je izrađen od dvostrukog nerđajućeg čelika W.Nr. 1.4404 i 1.4301, unutrašnje i spoljašnje cevi sa izolacijom. Izolacija je izrađena od visokokvalitetnog i temperaturno postojanog izolacionog materijala “super wool” 25mm keramička vuna ili 50mm kamena vuna. Sistemsko rešenje spojeva obezbeđuje kontinuiranu izolaciju bez “hladnog mosta” i dobru zaptivenost čime se sprečava
curenje. Kontrolisana proizvodnja po najsavremenijoj tehnologiji obezbeđuje „CE“ znak kvaliteta.

Sistemskim rešenjima, spoj elemenata, kvalitetnim materijalima unutrašnje i spoljne cevi, superwool izolacijom pružamo vam garanciju bezbednosti i dugortajnosti dimnjačkog sistema ICS.

Svi elementi dimnjaka su industrijski proizvedeni u svakom detalju kako je i  predviđeno u tehničkoj dokumentaciji za konkretan objekat, što obezbeđuje optimalno rešenje  pri samoj montaži na objektu. Time je onemogućena neprimerena obrada čelika na mestu montaže.

Spojevi cevi vareni u zaštićenoj atmosferi, WIG lasersko varenje, što obezbeđuje nepromenjenu strukturu materijala.

Termoelektrane/toplane