Grijanje

ULJE, PLIN, TEKUĆA I KRUTA GORIVA

Schiedel je vodeći stručnjak za sisteme dimnjaka, inovativne sisteme kamina i integrisane sisteme ventilacije za moderne i energetski visokoučinkovite porodične kuće, višestambene zgrade i velike objekte.

Već danas imamo rješenje za potrebe budućnosti i ispunjavamo sve zahtjeve prema Zakonu o energetskoj učinkovitosti kao i za energetski certifikat.

Novogradnje

Sistemi dimnjaka s keramičkom cijevi

UŽIVAJTE U SIGURNOJ BUDUĆNOSTI I NEOVISNOSTI

Ekološka gradnja biti će uspješna samo ukoliko su arhitektura i građevinska fizika međusobno usklađeni već u fazi projektovanja. Dimnjak se kao integrirani sastavni dio sistema grijanja smatra bitnim elementom  građevinske tehnike u smislu energetskih ušteda. Kao nesporni broj 1 na području sistema dimnjaka nudimo Vam jedinstvene i energetski visoko učinkovite proizvode od keramike za novogradnju, certificirane za pasivne kuće. Za naše sisteme dimnjaka dajemo garanciju do 30 godina!

Sistemi dimnjaka s cijevi od nehrđajućeg čelika

IDEALAN SISTEM ZA NAJMODERNIJU TEHNIKU GRIJANJA

Od sistema od nehrđajućeg čelika s jednom i dvije stjenke preko savršene simbioze s keramičkim odvodom dimnih plinova do multifunkcionalnih sistema izduvnih plinova za niske i visoke temperature za industrijsku primjenu, Schiedel nudi idealna rješenja za najmoderniju tehniku grijanja.

Ventilacioni sistemi za stambeni prostor

UGODNI VENTILACIJSKI SISTEMI S ISKORIŠTAVANJEM OTPADNE TOPLOTE

Naša ventilacijska rješenja integrisana u okna s iskorištavanjem otpadne toplote garantuju najveći nivo energetske učinkovitosti i udobnosti stanovanja – optimiran zvuk, izuzetna ušteda prostora i najbolja kvaliteta zraka uključeni!