POVIJEST – 75 godina Schiedel-a

S 75 godina tržišnog iskustva, Schiedel predstavlja dugotrajne, izvrsno projektirane kompletne sustave, pametna montažna rješenja i uslugu orijentiranu prema kupcu. Naši proizvodi – dimnjaci, kamini i ventilacije – našim kupcima daju sigurnost, ugodnost i neovisnost, te omogućuju energetski efikasno grijanje i ventilaciju.

Istorija

Tvrtka

U 2021. godini slavimo našu 75. godišnjicu. Dug period u kojem je Schiedel proizveo mnogo važnih inovacija. Danas gledamo u povijest s ponosom na uspjehe i uvijek imamo poticaj za još veći uspjeh prema našim partnerima, kupcima i zaposlenicima u budućnosti.

Dimnjaci, kamini i ventilacije stvoreni za vaš život.

Istorija

1946 godine Friedrich Schiedel je osnovao Erbacher Bauwaren tvrtku u Erbach-u pokraj Ulm-a. Već 1947. godine je specijalizirao proizvodnju betona u Erbach-u u proizvodnju dimnjaka, čiji se proizvodni program reducirao u 1951. godini u proizvodnju dvoslojnih dimnjaka. Od tada tvrtka proizvodi pod nazivom “Schiedel” s 17 zaposlenika u svom pogonu. U 1952. godini proizvodnja dimnjaka je započela i u Munich-u. U godinama od 1961. do 1966. Senator Friedrich Schiedel je proširio tvrtku s nekoliko proizvodnih pogona i prodajnih lokacija u gradskim područjima Njemačke, te 1966. godine i u Nussbach-u u Austriji.

1971. godine je sagrađena centralna administracijska zgrada u Munich-u. U godinama od 1971. do 1990. nastavio je s ekspanzijom poslovanja, te je bio jedini dioničar Friedrich Schiedel Holding GmbH u Austriji. 1990. godine je prenio Schiedel grupu tvrtki u Njemačkoj, te 1991. godine i onu iz Austrije, u Braas GmbH. Danas, Schiedel je predstavljen u preko 25 zemalja te ima proizvodne pogone za keramiku i čelik u 20 zemalja.

Na temelju genijalne ideje osnivača Friedrich-a Schiedel-a 1946. godine – za proizvodnju dimnjaka iz blokova od laganog betona umjesto cigli – Schiedel je stvorio razne druge revolucionarne industrijske razvoje.

Naše korporativne prekretnice uključuju okrugli dimnjak iz 1966. godine, izolirani dimnjak i 1985. godine, univerzalni ABSOLUT dimnjak iz 1999. godine, ABSOLUT termički dozračni kanal za ložišta s neovisnom dobavom zraka o prostoriji instalacije, kao i kombinaciju naših inovativnih kamina KINGFIRE neovisnih o dobavi zraka iz prostorije instalacije, te s integriranim AB nosivim šahtom dimnjaka.

Osnivač

Istorija

Friedrich Schiedel (rođen 13.09.1913. – † 28.03.2001. u Grünburg-u) rođen je 1913. godine u Bad Wurzach-u (former: Baierz) u skromnim okolnostima. Nakon završetka obaveznog obrazovanja u 1931. godini, započeo je studij inženjerstva u građevinskom inženjerstvu i izgradnji cesta. Nakon završetka rata, osnovao je tvrtku Erbacher Bauwaren u Erbach-u pokraj Ulm-a 1946. godine. To se dogodilo, kao što je uvijek volio napomenuti, “doslovno s 2 posuđene lopate i posuđenim kolicima”. Slijedećih godina, malo poslovanje je naraslo u ekonomski jako i uspješnu skupinu tvrtki sa ukupno 17 proizvodnih pogona. Od 1951. godine Erbacher Bauwaren proizvodi pod nazivom “Schiedel”.

Friedrich Schiedel zagovarao je prijenos rezultata znanstvenih istraživanja i tehnoloških inovacija u ekonomsku praksu u ranom stadiju. Ali nije samo inovativna snaga i napredak tvrtke u proizvodnim tehnologijama bilo od presudne važnosti za njega, već kao društveno odgovorna osoba i poduzetnik koji gleda u budućnost, uvijek je pazio na društvenu korist prema zaposlenicima i njihovim obiteljima, što je još uvijek filozofija tvrtke i danas.

Kroz svoju izraženu predanost kao poduzetnik, dobio je razne nagrade: Za svoj društveno predani poduzetnički rad je dobio mnoge nagrade, uključujući Križ Zasluga na Vrpci Federalne Republike Austrije (1975), Veliko Odlikovanje Časti za Zasluge Republici Austriji (1978) i Federalni Križ Zasluga 1. Klase od Reda Zasluga Federalne Republike Austrije (1983), kao i Veliko Srebrno Odlikovanje Časti za Zasluge Republici Austriji (1989), Medalju za Zasluge Državi Baden-Württemberg (1992) i Bavarski Red Zasluga (1996). Usto je dobio i počasno državljanstvo gradova Hauerz / Bad Wurzach (1971), Puchschlag / Schwabhausen (1971) i Markt Schöllnach u Bavarskoj Šumi (1977). 1971. godine Friedrich Schiedel je postao počasni senator Tehničkog Sveučilišta u Munich-u, s kojim je tvrtka usko surađivala.

“Doslovno sam započeo s 2 posuđene lopate i posuđenim kolicima.”

———— Senator Friedrich Schiedel, osnivač —————

Vatra i zrak, voda i zemlja su elementi od kojih se sastoji sve što postoji i ono s čime smo posebno povezani. Jer Schiedel, kao vodeći europski proizvođač dimnjaka i ispušnih sustava, predstavlja grijanje i ventilaciju te s time veću kvalitetu i ugodnost života.

S iskustvom i strasti, stvaramo dimnjake budućnosti, kamine i ventilacijska rješenja koja donose udobnost u dom i efikasnost u industrijske zgrade.

INOVATIVNI 75 godina

Ono što je naš osnivač Friedrich Schiedel izgradio 1946. godine sa dvije posuđene lopate i posuđenim kolicima je okrunjeno uspjehom. Dalekosežan u svom promišljanju, bistar u svojoj mašti, pun energije u svojim radnjama, to je način na koji se može opisati koncept Friedrich-a Schiedel-a i priča koja pokazuje njegovu viziju kako se obistinjuje. Njegova prva tvornia za predgotovljene dimnjake je sagrađena u Erbach-u pokraj Ulm-a. Friedrich Schiedel je zatim otvorio “Schiedel Kaminwerke” u Austriji. Njegov poduzetnički duh, znanje, ustrajnost i kompetentni tim zaposlenika su stvorili temelje za budući uspjeh. Tvrtka je narasla, proširila se na nove lokacije, prodajne strukture i poslovna područja. Danas, Schiedel je neosporivi broj 1 u Europi za visoko energetski efikasnim dimnjacima, integriranim kaminskim rješenjima i ventilacijskim rješenjima.

Na temelju genijalne ideje osnivača Friedrich-a Schiedel-a 1946. godine – za proizvodnju dimnjaka iz blokova od laganog betona umjesto cigli – Schiedel je stvorio razne druge revolucionarne industrijske razvoje. Naše korporativne prekretnice uključuju okrugli dimnjak iz 1966. godine, izolirani dimnjak i 1985. godine, univerzalni ABSOLUT dimnjak iz 1999. godine, ABSOLUT termički dozračni kanal za ložišta s neovisnom dobavom zraka o prostoriji instalacije, kao i kombinaciju naših inovativnih kamina KINGFIRE neovisnih o dobavi zraka iz prostorije instalacije, te s integriranim AB nosivim šahtom dimnjaka.