Naš menadžment

JAKE OSOBNOSTI – KOMPETENTNI, S VIZIJOM I ANGAŽIRANI

Za ostvarenje korporativnog uspjeha potrebni su lični angažman i iskusne snage koje aktivno rade na stvaranju budućnosti. Schiedel kombinuje snage koncerna sa suverenitetom nacionalnih podružnica.

Međunarodno vodstvo Schiedla čini izvršni odbor koji se sastoji od: Alessandro Cappellini (predsjednik), Johannes Kistler (CFO),  Livius Sopira i Michael Ball.

Uprava
Uprava

Alessandro Cappellini

Predsjednik Schiedel International

Alessandro Cappellini, MBA, je od početka  2017. Predsjednik  Schiedel International-a i vodi   Izvršni odbor Schiedel-a.

Rođen u Rimu, stekao je veliko znanje i iskustvo u industriji na svojim pozicijama u Robert Bosch S.p.A. Italija, American Standard Italia S.r.l. i Ariston Thermo Group u Njemačkoj, te konačno na krovnim i dimnjačkim područjima gdje je karijeru započeo u Braas Monier Building Group prije više od deset godina. Sada će dodatno proširiti Schiedel-ovu snažnu tržišnu poziciju i, sa svojom vizijom, otvoriti potencijal za održiv rast.

Alessandro Cappellini je već 2005. godine bio marketing menadžer u Schiedel International-u, a 2007. godine je imenovan direktorom Schiedel-a Velika Britanija i 2009. godine glavnim izvršnim direktorom tvrtke Schiedel Velike Britanije i Irske.

Nakon Schiedel-a, prešao je u Bramac International, u okviru grupe Braas Monier  gdje je bio na mjestu “Direktor za integracije”. Potom je slijedila funkcija direktno u Braas-u, gdje je postao predsjednik Uprave Poljske 2014. godine. Od 2014. do 2016. godine Alessandro Cappellini bio je direktor Monier-a Scandinavia

Početkom 2016. godine napušta Braas Monier Building Group, da bi svoju karijeru nastavio kao direktor za jugozapadnu Evropu u  Fixit TM Holding u Njemačkoj. Početkom 2017. se Alessandro Cappellini opet vraća u svoju  „kuću“, Braas Monier Building Group i ovdje opet natrag u Schiedel International.

Alessandro Cappellini je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Luigi Bocconi u Milanu kao i na University Business School Durham u Velikoj Britaniji, gdje je diplomirao magisterij poslovne administracije (MBA).

Uprava

Johannes Kistler

CFO Schiedel International
Direktor Finanzen & Personal (Human Resources)
Direktor Austrija

Johannes Kistler je započeo je svoju djelatnost kao kontrolor Schiedel-a u Njemačkoj 1992. godine u München-u  – od 1995. do 1997. je vođa kontrolinga u Schiedel-a Njemačka.  Od 1998. do 2000. je J. Kistler nastavio svoju karijeru kao vođa odjela Kontroling i Korporativni razvoj pri Braas-u u Oberurselu.

Od  2001. je J. Kistler direktor odjela Finansije i personal Schiedel International. On je i član Izvršnog odbora Schiedel-a.

J. Kistler je inicirao i bio odgovoran za veliki broj važnih projekata kao, između ostalih: uspješna integracija akviriranih preduzeća u Evropi , stvaranje međunarodne organizacijske strukture, finansijska konsolidacija / finansijski izvještaji, uvođenje novih sistema izvještavanja, uvođenje SAP-a, kontrola / smanjenje troškova kroz poboljšanje procesa, provedba ušteda prilikom kupnje, uspješno restrukturiranje, provođenje operativnog i strategijskog planiranja, unapređenje novčanog toka kroz dosljedno upravljanje imovinom, redovni pregledi organizacije i ljudskih resursa, implementacija  Talent Management-a.

J. Kistler je diplomirani ekonomista – studirao je poslovnu administraciju s naglaskom na računovodstvo i kontroling kao i upravljanje materijalima i logistikom.

Uprava

Franz Nürnberger

Direktor Austrija
Prodajni menadžer

Franz Nürnberger je počeo svoju djelatnost  2016.  godine kao direktor i vođa prodaje u Schiedel-u Austrija.

Svoje iskustvo u upravljanju i distribuciji građevinskog materijala na austrijskom tržištu donosi Schiedel-ovom poslovanju. Neke od njegovih aktivnosti uključuju upravljanje proizvodnjom i upravljanje prodajom ostalih građevinskih materijala te upravljanje cjelokupnim prodajnim prostorom građevinskih materijala jedne od najvećih distribucijskih mreža u Austriji.