Cjelokupna rješenja za sigurnu budućnost

BROJ 1 U EVROPI

Mi smo nesporni broj 1 kada su u pitanju sistemi dimnjaka. Osim toga,  nudimo atraktivna, inovativna i energetski učinkovita rješenja za kamine i integrisane sisteme ventilacija.

Sa svojih 70 godina iskustva na tržištu firma Schiedel predstavlja pojam za dugotrajne, razrađene i cjelovite sisteme,  pametna rješenja za ugradnju i uslugu prilagođenu potrebama klijenata.  S proizvodnim pogonima i podružnicama u 19 zemalja Schiedel svojim kupcima širom Evrope nudi sigurnu budućnost i udobnost stanovanja.

Preduzeće
VIZIJA
Broj 1 za sisteme dimnjaka

Mi smo nesporni broj 1 kada su u pitanju sistemi dimnjaka. Osim toga,  nudimo Vam učinkovita i pristupačna rješenja za ventilaciju i kamine.

Kontinuirano težimo stvaranju vrijednosti za naše klijente, saradnike i dioničare te ispunjavanju njihovih očekivanja

MISIJA
Bolja stambena klima s vatrom

Zahvaljujući više od 70 godina iskustva i liderstva na području tehnologije našim klijentima možemo ponuditi inovativna, sigurna i visokokvalitetna rješenja i cjelovitu uslugu za stambenu gradnju i industrijsku primjenu.

Naša rješenja stvorena po mjeri lako se i sigurno ugrađuju. Oduševljavaju u estetskom smislu, te daju središnji doprinos poboljšanju stambene klime i energetske učinkovitosti zgrada. Radimo na održiv način i svjesni smo naše odgovornosti prema okolišu i društvu.

VRIJEDNOSTI
Izvrsnost – Inovacija – Cjelovitost – Zdravlje i sigurnost

Izvrsnost: Beskompromisno se zauzimamo za najveći nivo usluge i kvalitete, pouzdani smo i spremni pomoći.

Inovacija: Naše dugogodišnje iskustvo kombinovano s našom inovacijskom snagom i kreativnošću kako bismo stvorili nešto jedinstveno.

Cjelovitost: Djelujemo i komuniciramo otvoreno, iskreno, srdačno i s puno poštovanja. Držimo se dane riječi.

Zdravlje i sigurnost: Naši radnici su nam bitni – stoga stvaramo sigurne i nadahnjujuće radne uslove.

UVJERENJA
Zadovoljstvo naših klijenata = Naš uspjeh

Uvjereni smo da emocionalna privlačnost ugodne vatre u vlastitom domu ljude čini sretnima.

Uvjereni smo da su energetski učinkovite zgrade opremljene visokokvalitetnim sustavima dimnjaka, kamina i ventilacije jednostavno bolje zgrade.

Uvjereni smo da se naš uspjeh temelji na zadovoljstvu naših klijenata.

Schiedel je dio grupacije Braas Monier Building Group, globalno vodećeg ponuđača proizvoda za kose krovove.

Uloga tržišnog lidera Schiedel-u istovremeno predstavlja i potvrdu i poticaj. Zalažemo se za to da ovu ulogu nastavimo razvijati i ubuduće:

  • Naš način razmišljanja i djelovanja usmjereni su na vrijednosti.
  • Pružamo vrhunske poduzetničke usluge temeljene na apsolutnoj pouzdanosti i prijateljskoj susretljivosti.
  • Naša otvorena poslovna kultura, pri tome, čini podlogu za radne odnose naših saradnika i time predstavlja osnovu našeg dugogodišnjeg uspjeha i naše besprijekorne reputacije na tržištu: kod arhitekata, projektanata, građevinskih poduzetnika i izvođača građevinskih radova, u trgovini i kod investitora.
  • U središtu našeg poslovanja su klijenti i njihove potrebe.
  • Našim visoko kvalitetnim proizvodima, bezvremenskim dizajnom i najvećim stepenom energetske učinkovitosti povećavamo udobnost stanovanja i kvalitetu življenja kao i vrijednost nekretnina.