Funkcionalnost i multipraktičnost

SCHIEDEL – QUADRO

Etažno grejanje na gas ima veliku prednost u odnosu na centralno grejanje.
Svaka stambena jedinica ima svoj grejni uređaj (grejanje i topla voda), koji u svakom trenutku može da se uključi/isključi i koji se individualno reguliše.
Time su stvoreni uslovi za optimalnu eksploataciju energije uz minimalne troškove za gas.
Takođe individualnost i nezavisnost koja se pruža takvim sistemom grejanja korisniku pruža mogućnost da sam reguliše troškove grejanja, koji u današnje vreme predstavljaju bitnu stavku u kućnom budžetu.
Schiedel dimnjak QUADRO je tako konstruisan da omogućava odvod gasova sagorevanja iz većeg broja potrošača, uz istovremeni dovod vazduha u sam potrošač.
Prednost sistema je u tome što se vazduh za sagorevanje ne uzima iz prostora gde se potrošač nalazi, već je dovod rešen  posebnom konstrukcijom dimnjaka.
QUADRO

Quadro sistemom dovoda vazduha, koji na putu do ložišta dobija na energetskoj vrednosti, štedi se na potrošnji gasa do 12% što je dokazano ispitivanjem akreditovanih laboratorija.

Funkcionalno povezivanje gasnog potrošača sa zatvorenom komorom za sagorevanje i Schiedel dimnjaka QUADRO omogućava kompaktnost dimnjaka i gasnog potrošača bez obzira na veličinu i vrstu prostora.

Prednosti

Jednostavna montaža

Zbog malih dimenzija plašteva dimnjaka QUADRO i laganih materijala od kojih su izrađeni, montaža elemenata je jednostavna i brza. Posebno oblikovani distanceri  omogućavaju centriranje cevi dimnjaka i kvalitetnu izradu spojeva.

Mogućnosti priključenja

Geometrija plašteva dimnjaka QUADRO omogućava priključenje gasnih potrošača sa bilo koje strane plašta. Na svakoj etaži mogu se priključiti do četiri potrošača, a na jednoj vertikali najviše deset.

Ušteda energije

Schiedel dimnjak QUADRO radi na principu izmenjivača toplote: hladan vazduh za sagorevanje, koji ide oko cevi dimnjaka od vrha prema gasnom potrošaču, na svom putu zagreje se zbog tople cevi dimnjaka. Tako vazduh dolazi u gasni potrošač već prethodno zagrejan, što znači dodatnu uštedu energije.

Statička sigurnost
U uglovima plašteva dimnjaka QUADRO nalaze se otvori u koje se nameštaju armaturne šipke i zalivaju malterom. Time je zagarantovana dodatna stabilnost dimnjaka, što je veoma važno kod većih slobodnih visina dimnjaka iznad krova.

Tehnički podaci

Karakteristike: T200 N1 W 2 O00
Režim rada/pritisci: Negativni pritisak (N1 ≤ 40 Pa), Pozitivni pritisak (P1 ≤ 200 Pa)
Goriva: Gas
Operativna temperatura: ≥ 65 °C ≤ 200 °C
Unutrašnja cev-materijal: tehnička keramika
Plašt-obloga: Laki termo beton
Toplotna otpornost: 0,12 m2K/W

Sistemski presek

Vaš kontakt

 

Lični Podaci
Kontakt i Zahtev
Imajte na umu naša pravila o privatnosti, na kojima se svi podaci koje koristi Schiedel Srbija baziraju na.

CAPTCHA
Please wait...