Funkcionalnost i multipraktičnost

SCHIEDEL – QUADRO

Etažno grejanje na gas ima veliku prednost u odnosu na centralno grejanje.

Svaka stambena jedinica ima svoj grejni uređaj (grejanje i topla voda), koji u svakom trenutku može da se uključi/isključi i koji se individualno reguliše. Time su stvoreni uslovi za optimalnu eksploataciju energije uz minimalne troškove za gas. Takođe individualnost i nezavisnost koja se pruža takvim sistemom grejanja korisniku pruža mogućnost da sam reguliše troškove grejanja, koji u današnje vreme predstavljaju bitnu stavku u kućnom budžetu.

Schiedel dimnjak QUADRO je tako konstruisan da omogućava odvod gasova sagorevanja iz većeg broja potrošača, uz istovremeni dovod vazduha u sam potrošač.

QUADRO

Quadro sistemom dovoda vazduha, koji na putu do ložišta dobija na energetskoj vrednosti, štedi se na potrošnji gasa do 12% što je dokazano ispitivanjem akreditovanih laboratorija.

Funkcionalno povezivanje gasnog potrošača sa zatvorenom komorom za sagorevanje i Schiedel dimnjaka QUADRO omogućava kompaktnost dimnjaka i gasnog potrošača bez obzira na veličinu i vrstu prostora.

Prednosti

Jednostavna montaža

Zbog malih dimenzija plašteva dimnjaka QUADRO i laganih materijala od kojih su izrađeni, montaža elemenata je jednostavna i brza. Posebno oblikovani distanceri  omogućavaju centriranje cevi dimnjaka i kvalitetnu izradu spojeva.

Mogućnosti priključenja

Geometrija plašteva dimnjaka QUADRO omogućava priključenje gasnih potrošača sa bilo koje strane plašta. Na svakoj etaži mogu se priključiti do dva potrošača, a na jednoj vertikali najviše deset.

Ušteda energije

Schiedel dimnjak QUADRO radi na principu izmenjivača toplote: hladan vazduh za sagorevanje, koji ide oko cevi dimnjaka od vrha prema gasnom potrošaču, na svom putu zagreje se zbog tople cevi dimnjaka. Tako vazduh dolazi u gasni potrošač već prethodno zagrejan, što znači dodatnu uštedu energije.

Statička sigurnost
U uglovima plašteva dimnjaka QUADRO nalaze se otvori u koje se nameštaju armaturne šipke i zalivaju malterom. Time je zagarantovana dodatna stabilnost dimnjaka, što je veoma važno kod većih slobodnih visina dimnjaka iznad krova.

Tehnički podaci

Karakteristike: T200 N1 W 2 O00
Režim rada/pritisci: Negativni pritisak (N1 ≤ 40 Pa), Pozitivni pritisak (P1 ≤ 200 Pa)
Goriva: Gas
Operativna temperatura: ≥ 65 °C ≤ 200 °C
Unutrašnja cev-materijal: tehnička keramika
Plašt-obloga: Laki termo beton
Toplotna otpornost: 0,12 m2K/W

Sistemski presek

Vaš kontakt

 

Lični Podaci
Kontakt i Zahtev
Imajte na umu naša pravila o privatnosti, na kojima se svi podaci koje koristi Schiedel Srbija baziraju na.

CAPTCHA
Please wait...